FinansWatch

Har vedtatt sammenslåing av sørlandsbanker

Styrene i Arendal og Omegns Sparekasse og Østre Agder Sparebank har inngått avtale om fusjon mellom de to bankene.

SLÅR SEG SAMMEN: Nina Holte i Østre Agder Sparebank blir administrerende banksjef i Agder sparebank, mens Per Olav Nærestad i Arendal og Omegns Sparekasse er foreslått som styreleder i den nye banken. | Foto: Arendal og Omegns Sparekasse

I april ble det kjent at Arendal og Omegns sparekasse og Østre Agder Sparebank ville fusjonere. Mandag vedtok generalforsamlingen i bankene enstemmig å slå seg sammen. Østre Agder Sparebank er overtagende bank og den nye banken skal hete Agder sparebank.

Det er administrerende banksjef Nina Holte i Østre Agder Sparebank som blir administrerende banksjef i Agder sparebank, mens administrerende banksjef Per Olav Nærestad i Arendal og Omegns Sparekasse er foreslått som styreleder.

Som FinansWatch skrev i april viser tall fra bankene den 31. desember 2021 at den sammenslåtte banken vil ha en forvaltningskapital på omtrent 7,7 milliarder kroner og forretningskapital på omtrent 9,2 milliarder kroner.

Banken vil ha 45 ansatte og om lag 18 300 kunder.

Gjennomføring av vedtaket er avhengig av godkjennelse fra Finanstilsynet og det er sendt søknad om dette som er til behandling.

Sørlandsbanker med fusjonsavtale: – Vi har veldig stor konkurranse fra både store og mindre banker

Lanserer ulykkesforsikring som blant annet dekker klatring, flyging og strikkhopp

Styrene vedtar sammenslåing mellom Hemne og Åfjord Sparebank

Mer fra FinansWatch

Gjensidige med eierskifteforsikring på bil

Forsikringsselskapet følger etter eierskifteforsikring på bolig, og tilbyr nå en pilot til utvalgte bilforhandlere som skal sikre handelen fra forhandler til privatpersoner.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch