FinansWatch

Fem tiltalt – skal ha hvitvasket penger fra koronabedrageri

Fem personer er tiltalt i saker avdekket gjennom politiets «Operasjon Velferdsstat», skriver E24.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Oslo-politiet varsler at flere personer vil bli tiltalt.

I fjor sommer skal 35 år gammel mann ha tatt ut 25.000 kroner i kontanter, i et postkontor på St. Olavs plass i Oslo, og et kvarter senere ha tatt ut samme beløp på et postkontor på Rodeløkka, skriver E24.

Dette var dagen etter at regjeringen forlenget kompensasjonsordningen som skulle hjelpe norsk næringsliv å komme seg gjennom koronakrisen.

35-åringen må i juni møte i Oslo tingrett, tiltalt for grov hvitvasking av 200.000 kroner. Ifølge påtalemyndigheten var han en del av nettverket som skal ha hvitvasket deler av bedrageriutbyttet på 9,8 millioner kroner.

Politiet mener pengene stammer fra et av Norges største koronabedragerier.

Mannens forsvarer, Hilde Marie Ims, sier til E24 at hennes klient ikke ønsker å kommentere hvordan han stiller seg til tiltalen før rettssaken.

Politiadvokat Helge Vigerust i Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt, sier til E24 at de etterforsker ytterligere tre personer

– Vi etterforsker ytterligere tre personer hvor noen av forholdene ikke er direkte knyttet til covid-midler, men hvor vi gjennom etterforskningen vår så store transaksjoner som vi anser som mistenkelige, sier hun.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch