FinansWatch

Schibsted kjøper dansk banksammenligningstjeneste

Tjenesten som beskrives som «en stein i skoen på danske banker» kommer til Norge.

Adm. dir. Roar Bjærum i Lendo Group. | Foto: Lendo Group

Schibsted-eide Lendo har kjøpt danske Mybanker, en tjeneste som sammenligner danske banktjenester, prisene deres og hjelper kundene med å skifte bank. Det skriver Lendo i en pressemelding torsdag kveld.

Mybanker kan sammenlignes som en miks av norske Finansportalen og Renteradar.no. De dekker i dag 80 prosent av det danske bankmarkedet i sin tjeneste.

Kjøperen, Lendo, er en tjeneste som i starten fokuserte på å sammenligne priser på forbrukslån og la forbrukere sende inn én søknad til flere tilbydere som så «byr» på kunden. De har siden utvidet sin tjeneste til å inkludere boliglån, bedriftslån og billån i tillegg. Med Mybanker på laget vil Lendo få en sterkere tilstedeværelse i Danmark, samt få inn nyttig kompetanse og erfaring.

– Vi er glade over å kunne ønske Mybanker velkommen til Lendo Group. Mybanker er en verdsatt og sterk merkevare i det danske markedet. Vi deler ambisjonene om å hjelpe forbrukerne når de skal ta beslutninger om lån og økonomi. Vi ser fram til å ha med oss Mybanker på vår reise mot å bli en ledende sammenligningstjeneste for lån i det europeiske markedet. Oppkjøpet gjør det mulig for både Lendo og Mybanker å fortsette å innovere og utvikle kundeopplevelsen slik at beslutningsprosessen blir best mulig. Det gjør det også mulig for Lendo å bidra til utviklingen av det finansielle markedet i Norden og Europa, sier Roar Bjærum, administrerende direktør i Lendo Group i en pressemelding.

Har snudd

Mybanker har ikke alltid hatt et godt rykte, blant annet oppfordret de danske kunder til å sette penger inn hos lite solvente banker som tilbød høy innskuddsrente under finanskrisen ettersom det statlige bankgarantifondet uansett ville dekke tapet dersom banken gikk konkurs, ifølge finanswatch.dk.

Under nåværende leder, Marlene Nørgaard, har imidlertid Mybanker prioritert å ha et godt samarbeide med bankene og blitt en stueren aktør.

Nørgaard vil i forbindelse med oppkjøpet forlate selskapet, som vil bli ledet av Lendos danske sjef, Johan Malmsten.

Egen merkevare

Mybanker skal ifølge Lendo fortsatt drives som en egen merkevare og egen plattform, men med delte ressurser fra Lendo.

Tidligere har Lendo også kjøpt Compricer, en svensk banksammenligningstjeneste.

Kun ett finansselskap på topplisten til Norsk Kundebarometer

Kredinor henter direktør fra Intrum

Finansnæringen «skriker» etter bærekraftkompetanse

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch