Kjent norsk skuespiller misbrukt i banksvindel

Norske bankkunder blir oppringt av svindlere som har maskert seg bak mobilnummeret til en kjent nordmann.
Illustrasjonsbilde. Det ene svindelofferet i denne saken er kunde hos Eidsberg Sparebank. Han får god hjelp og oppfølging av banken. | Foto: Eidsberg Sparebank
Illustrasjonsbilde. Det ene svindelofferet i denne saken er kunde hos Eidsberg Sparebank. Han får god hjelp og oppfølging av banken. | Foto: Eidsberg Sparebank

Det er dessverre kjent i norsk bankbransje at norsktalende kriminelle ringer til bankkunder, utgir seg for å være fra banken og forsøker å lokke BankID-opplysninger ut av kundene.

I en av disse svindelkampanjene har de kriminelle brukt nummermaskering når de ringer. Det er en kjent metode, å forfalske nummeret man ringer fra.

Men i dette tilfellet er maskenummeret registrert på en kjent, norsk skuespiller.

– Vi stusset litt når vi søkte opp telefonnummeret og vi så det sto registrert på en kjendis. Så fikk vi vondt av han fordi vi forsto at navnet hans kunne være misbrukt i svindelen, forteller en kvinne fra Asker til Smaalenenes Avis.

85 år gamle Ragnar Ramstad ble også oppringt fra nummeret og ble svindlet for 750.000 kroner.

Ukjent med misbruket

Skuespilleren var ikke kjent med misbruket da avisen kontaktet ham.

– Dette er veldig tragisk som det er med alle svindelsaker, men det er ikke meg det er synd på i en sånn sak. Det jeg må fokusere på nå er å få ordnet opp i dette så mitt navn ikke blir knyttet til dette. Det vil jeg virkelig ikke at det skal. Jeg har ingenting med dette å gjøre, sier mannen som også har kontaktet telefonkatalogene og teleselskapet nummeret står registrert ved for å få fjernet navnet sitt fra svindelnummeret.

Bankkunder svindlet for millioner

Forbrukertilsynet: Kjent problemstilling at kjendiser blir misbrukt i reklamer for krypto

Kryptobørs enige i Finanstilsynets advarsel mot kryptovaluta

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også