Bankpakken skal tre i kraft 1. juni

Finansdepartementet tar sikte på at lovendringer som gjennomfører EUs bankpakke i norsk rett trer i kraft 1. juni. Det betyr blant annet en utvidelse av SMB-rabatten.
Finansdepartementet regner med at lovendringene kan tre i kraft fra 1. juni i år. | Foto: Lise Åserud / NTB
Finansdepartementet regner med at lovendringene kan tre i kraft fra 1. juni i år. | Foto: Lise Åserud / NTB

Stortinget vedtok i fjor lovendringene som gjennomfører EUs bankpakke i norsk rett. Bankpakken inkluderer det flere norske banker har etterspurt, nemlig en utvidelse av SMB-rabatten.

Det betyr at bankenes kapitalkrav for utlån til små og mellomstore bedrifter vil lettes på, og Finansdepartementet tar sikte på at bankpakken trer i kraft i norsk lov fra 1. juni 2022.

Finansdepartementet skriver i en melding på sine sider at departementet har invitert blant andre Finans Norge til å gi innspill til utkast, da det er forholdsvis tekniske forskrifter som skal utfylle lovreglene.

Departementet skriver videre at alle interessenter kan gi innspill til forskriftsutkastet, med frist for eventuelle innspill 4. mai 2022.

Tysnes Sparebank vedtar fortrinnsrettsemisjon

Banksjef i Strømmen Sparebank etter godt resultat: – Bankers overlevelse handler definitivt ikke bare om hvor mange milliarder man har i utlån

DNB Eiendom: – Reglene og rutinene i DNB er tydelige

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også