Reite tror Norges Bank undervurderer hvor hardt renteøkingene vil ramme boligeiere  

Direktør for personmarked i BN Bank, Endre Jo Reite, er ikke veldig bekymret for økonomien til unge førstegangskjøpere, men han peker på andre grupper som kan få det tøft i tiden som kommer.
Direktør for personmarked i BN Bank, Endre Jo Reite. | Foto: Geir Mogen/BN Bank
Direktør for personmarked i BN Bank, Endre Jo Reite. | Foto: Geir Mogen/BN Bank

Direktør for personmarked i BN Bank, Endre Jo Reite, mener at de kommende renteøkningene vil ramme boligeiere hardt.

– Det kommer til å bli økt mislighold av dette. Jeg tror Norges Bank undervurderer hvor hardt dette slår, sier Reite til DN.

Han påpeker at banknæringen ofte er de første folk innbetaler til og at det andre næringer som vil merke bedre at husholdninger må kutte forbruket for å gi rom for alle renteøkningene Norges Bank nå varsler.

Torsdag denne uken satte Norges Bank opp sentralbankrenten fra 0,5 prosent til 0,75 prosent. Samtidig ble det varslet syv rentehevinger innen utgangen av neste år. Sentralbanksjef Ida Wolden Bache, forklarer til DN at Norges Bank har lagt til grunn at bankene vil heve boliglånsrentene til fire prosent.

Reite i BN Bank tror ikke rentehevningene blir verst for unge førstegangskjøpere fordi den gruppen er fleksible og kan lettere kutte forbruket.

– Vi er mer bekymret for de som er litt eldre, særlig småbarnsfamilier som har vent seg til en romslig økonomi med lave renter og mange utgiftsposter. Men vi er også bekymret for gruppen over 60, sier Reite til DN.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også