Kaski ber om snarlig Stoltenberg-avklaring fra regjeringen

SVs Kari Elisabeth Kaski ber om en rask avklaring på hvilke konsekvenser en Nato-forlengelse for Jens Stoltenberg får for sentralbanksjef-ansettelsen.
Kari Elisabeth Kaski (SV). | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Kari Elisabeth Kaski (SV). | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Både Dagens Næringsliv og TV 2 erfarer torsdag at Stoltenbergs periode som Nato-sjef forlenges med ett år på grunn av krigen i Ukraina.

I utgangspunktet skulle Stoltenberg overta 1. oktober, med visesentralbanksjef Ida Wolden Bache som vikar i mellomtiden. Hva som skjer videre nå, er uvisst. Det bør det ikke være, mener SVs finanspolitiske talsperson.

– Jeg forventer at regjeringen snarlig avklarer hva som skjer videre for sentralbanken og vil avvente de avklaringene, sier Kaski til DN.

Finansdepartementet svarer til samme avis at de er forberedt på at Stoltenbergs periode som Nato-sjef kan bli forlenget med ett år, men de vil ikke si noe om veien videre.

– Vi kan ikke basere oss på spekulasjoner og vil derfor først komme med den type avklaringer dersom det viser seg å bli en realitet at Stoltenberg fortsetter som generalsekretær i Nato og dermed ikke kan tiltre som sentralbanksjef som planlagt, sier kommunikasjonssjef Therese Riiser i Finansdepartementet til DN.

Ida Wolden Bache ville på torsdagens pressekonferanse i forbindelse med rentemøtet selv ikke si et eneste ord om sin egen fremtid. På direkte spørsmål om hun selv er forberedt på å ta et ekstra år som sentralbanksjef, viste hun til Finansdepartementet.

– Jeg viser til Finansdepartementet for alle spørsmål og ber om forståelse for det, sa hun til NTB.

Wolden Bache om sentralbanksjefjobben: – Viser til Finansdepartementet

Norge støtter forlengelse for Stoltenberg som Nato-sjef hvis de allierte ønsker det 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også