Braathen om at én av fem ansatte i Sbanken har sluttet: – Det har vært et år med mye usikkerhet

Konsernsjef i DNB, Kjerstin Braathen, påpeker at Sbanken har et veldig kompetent tech-miljø, men hun vil ikke gå inn på hvordan de skal integreres i DNB.
Konsernsjef i DNB, Kjerstin Braathen. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
Konsernsjef i DNB, Kjerstin Braathen. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

I midten av mars omgjorde Konkurranseklagenemnda vedtaket til Konkurransetilsynet og DNB fikk kjøpe Sbanken etter en 11 måneder lang prosess. Denne uken kunne FinansWatch melde at én av fem ansatte i Sbanken har sluttet siden begynnelsen av 2021. Konsernsjef i DNB, Kjerstin Braathen, sier til Shifter at oppkjøpprosessen har ført til mye usikkerhet.

– Det har vært et år med mye usikkerhet. Vår erfaring er at det alltid er viktigst å vite. Vi har hatt en dialog med Sbanken mens vi har ventet på svaret fra nemnda. Og nå gleder vi oss til å sette oss ned å snakke om tiden fremover, sier Braathen til Shifter.

Hun sier at det er plass i DNB til alle de rundt 350 ansatte i Sbanken og påpeker at Sbanken har et veldig kompetent tech-miljø. Braathen ønsker ikke gå inn på hvordan DNB planlegger å smelte sammen mobilbank-kulturerene i de to bankene.

Ifølge en oversikt FinansWatch laget på bakgrunn av jobbskifter på Linkedin, så sluttet 77 ansatte i Sbanken fra starten av 2021 til midten av mars 2022. 33 av dem jobbet innen IT.

Sbanken har også åpnet for at kundene kan bruke Apple Pay. DNB har, som de fleste bankene i Norge, ikke gitt det tilbudet til sine kunder fordi Apple har nektet Vipps adgang til NFT-antennen i Iphone. Braathen ønsket heller ikke å kommentere hva DNB kommer til å gjøre med Apple Pay ovenfor Shifter, men hun understreker at ingen ting vil bli gjort i nær fremtid.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også