Sjeføkonom tror på enda flere renteoppganger fra Norges Bank i år

Sjeføkonom i Handelsbanken, Marius Gonsholt Hov, tror at de varslede renteøkningene fra Norges Bank i år er for lite.
Sjeføkonom i Handelsbanken, Marius Gonsholt Hov.
Sjeføkonom i Handelsbanken, Marius Gonsholt Hov.

Ifølge en oppdatert rapport fra Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene (TBU), anslår utvalget at konsumprisvekst på 3,3 prosent i år. I rapporten for februar ble det anslått konsumprisvekst på 2,6 prosent, det skriver DN.

Sjeføkonom i Handelsbanken, Marius Gonsholt Hov, sier at rapporten kan får utslag i løgnforhandlingene og for Norges Bank sine renteoppganger.

– Nå må faktisk lønnsveksten nominelt i hvert fall opp til 3,3 prosent for å holde tritt med konsumprisveksten i år. Høyere energipriser, sterkere prisvekst via importkanalen og matvarepriser som øker ganske mye. Og nå også utsikter til et dyrere lønnsoppgjør, som gir grobunn for enda høyere kjerneinflasjon i neste runde. Utfallsrommet er naturlig nok ganske stort på grunn av usikkerheten relatert til Ukraina, men den generelle oppfatningen er at det er risiko på oppsiden for inflasjonen. I første rekke betyr det at de tre varslede renteøkningene i år er for lite. Vi tror på fire, men ser nå at markedet snuser på fem, sier Hov til DN.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev