Kredittbyrå venter ikke store svingninger for norsk finans på kort sikt

Kredittbyrået Nordic Credit Rating regner med at krigen i Ukraina vil ramme norsk finans som andre, men tror ikke vi får se store utslag i ratingene.
Chrief Rating Officer i NCR, Sean Cotten.
Chrief Rating Officer i NCR, Sean Cotten.

Nordic Credit Rating (NCR) skriver i en oppdatering at de aktivt vil overvåke hvordan krigen i Ukraina påvirker kredittratingen til selskapene de dekker. Blant disse er en rekke norske banker og kredittselskaper.

NCR ser ingen umiddelbar kortsiktig effekt på ratingen for de de selskapene de dekker.

– Konflikten er kompleks og hvordan den vil arte seg i fremtiden er uforutsigbart. Vi vil imidlertid sikte mot å analysere ratingene vi har satt basert på tilgjengelig informasjon og handlinger som er foretatt til enhver tid, sier ratingdirektør Sean Cotten i NCR i oppdateringen.

Foreløpig ser ikke NCR noen grunn til at de skal gjøre en bred reevaluering av ratingen på bransjenivå. I stedet vil de følge selskapene i porteføljen individuelt og vurdere om de er eksponert på en måte som krever at de må vurderes på nytt.

De vil også følge med på situasjonen for kapitalinnhenting og endringer i prisingen av råvarer samt forstyrrelser i kapitalmarkedet. NCR sier de vil komme med dypere analyser etter hvert som konflikten utvikler seg.

Nordic Credit Rating forventer norske banker å fortsette veksten i 2022

DNB lover fortsatt forpliktelse til oljekunder etter Nordeas uttrekking

God vekst for norske kapitalforvaltere – men de henger bak resten av Norden

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også