Nordea lanserer betaling med smarttilbehør

Den nordiske banken vil utvide sine betalingsløsninger og lanserer betaling med smarttilbehør for sine kunder.
Leder for privatmarked Randi Marjamaa i Nordea Norge. | Foto: Nordea
Leder for privatmarked Randi Marjamaa i Nordea Norge. | Foto: Nordea

Nordea skriver i en pressemelding at banken nå utvider sitt tilbud på betalingsløsninger. Banken gir nå mulighet for betaling via smarttilbehør som ringer eller armbånd.

I meldingen skriver selskapet at bankens kunder kan betale kontaktløst med smarttilbehør i alle betalingsterminaler over hele verden. Nå kommer tjenesten til Norge, etter at den tidligere har vært lansert i Sverige og Finland.

– Erfaringene derfra er at kundene ble positivt overrasket over hvor enkelt og praktisk det er å betale med ringen eller armbåndet. Dette er ment som et nytt og morsomt tillegg til vårt brede utvalg av betalingsløsninger, så er det opp til kundene å bestemme hva de ønsker å benytte seg av, sier leder for privatmarked Randi Marjamaa i Nordea Norge.

Fidesmo Pay og Digiseq er tilretteleggere av betalingen.

Økning av kontaktløs betaling

Nordea skriver at bankens egne tall viser at andel kontaktløse transaksjoner var 18 prosent i 2019. I januar var andelen på hele 86 prosent.

– Det har skjedd et markant skifte oppover. I dag foretrekker nordmenn å betale kontaktløst med bankkortet, mobilen og sportsklokken, og nå åpner vi for muligheten til at du også kan betale med smarttilbehør, sier Marjamaa.

Videre i pressemeldingen skriver banken at kortnummeret ikke deles med utsalgsstedet når man betaler via smarttilbehør. Det er i stedet et fiktivt kortnummer som representerer utgiftene, slik at kortopplysningene er beskyttet.

Finansdepartementet om Fremtinds bompenge-virksomhet: – Terskelen for å få dispensasjon er høy

SR-Bank: – Vi jobber med bankens eget regelsett for flagging slik at vi unngår mange flagg med lav prioritet

KLP bekrefter razzia fra Konkurransetilsynet

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også