FinansWatch

Nordea lanserer betaling med smarttilbehør

Den nordiske banken vil utvide sine betalingsløsninger og lanserer betaling med smarttilbehør for sine kunder.

Leder for privatmarked Randi Marjamaa i Nordea Norge. | Foto: Nordea

Nordea skriver i en pressemelding at banken nå utvider sitt tilbud på betalingsløsninger. Banken gir nå mulighet for betaling via smarttilbehør som ringer eller armbånd.

I meldingen skriver selskapet at bankens kunder kan betale kontaktløst med smarttilbehør i alle betalingsterminaler over hele verden. Nå kommer tjenesten til Norge, etter at den tidligere har vært lansert i Sverige og Finland.

– Erfaringene derfra er at kundene ble positivt overrasket over hvor enkelt og praktisk det er å betale med ringen eller armbåndet. Dette er ment som et nytt og morsomt tillegg til vårt brede utvalg av betalingsløsninger, så er det opp til kundene å bestemme hva de ønsker å benytte seg av, sier leder for privatmarked Randi Marjamaa i Nordea Norge.

Fidesmo Pay og Digiseq er tilretteleggere av betalingen.

Økning av kontaktløs betaling

Nordea skriver at bankens egne tall viser at andel kontaktløse transaksjoner var 18 prosent i 2019. I januar var andelen på hele 86 prosent.

– Det har skjedd et markant skifte oppover. I dag foretrekker nordmenn å betale kontaktløst med bankkortet, mobilen og sportsklokken, og nå åpner vi for muligheten til at du også kan betale med smarttilbehør, sier Marjamaa.

Videre i pressemeldingen skriver banken at kortnummeret ikke deles med utsalgsstedet når man betaler via smarttilbehør. Det er i stedet et fiktivt kortnummer som representerer utgiftene, slik at kortopplysningene er beskyttet.

Finansdepartementet om Fremtinds bompenge-virksomhet: – Terskelen for å få dispensasjon er høy

SR-Bank: – Vi jobber med bankens eget regelsett for flagging slik at vi unngår mange flagg med lav prioritet

KLP bekrefter razzia fra Konkurransetilsynet

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch