FinansWatch

Romerike Sparebank gjennomfører emisjon måneder før fusjon

Romerike Sparebank henter inn rundt 200 millioner kroner i en fortrinnsrettsemisjon noen måneder før banken skal fusjonere med Blaker Sparebank.

Foto: Sebastian Holsen

Styret i Romerike Sparebank har besluttet å foreslå å gjennomføre en fortrinnsrettsemisjon med bruttoproveny på rundt 200 millioner kroner, det skriver banken i en børsmelding.

Fortrinnsrettsemisjonen vil omfatte et tilbud av 1.818.181 nye egenkapitalbevis til tegningskurs 110 kroner stykke.

Ifølge børsmeldingen har forslaget bakgrunn i et ønske om å styrke ren kjernekapital for å sikre muligheter for ytterligere lønnsom vekst, samt styrke bankens buffer til myndighetenes kapitalkrav som er varslet økt gjennom 2022. Det vil bli utstedt rundt 1,82 fortrinnsretter per egenkapitalbevis eid av egenkapitalbeviseiere.

Forslaget om utstedelse av nye egenkapitalbevis vil bli behandlet på bankens ordinære generalforsamling 31. mars 2022. Tegningsperioden er planlagt gjennomført 30. mai 2022 til 15. juni 2022.

Romerike Sparebank er i en fusjonsprosess med Blaker Sparebank. Fusjonen er planlagt gjennomført i oktober i år.

Sammenslåing av Romerike Sparebank og Blaker Sparebank vedtatt av bankenes styrer

Romerike sparebank vil godkjenne fusjonsplan

Enstemmig enighet om fusjon

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch