FinansWatch

Tysnes Sparebank etter nabobankens fusjon: – Historisk sett blir små lokalbanker enda mindre når de fusjonerer med store regionbanker

Tysnes Sparebank var førstevalget som fusjonspartner for Etne sparebank. I fjor la de to bankene en intensjonsavtale på is på grunn av forskjellige kjernesystemer – nå blir Etne Sparebank en del av Sparebanken Vest. 

Dag Sandstå er banksjef i Tysnes Sparebank. | Foto: Pressebilde

Mandag ble det kjent at Sparebanken Vest og Etne Sparebank planlegger en fusjon. Men Sparebanken Vest er ikke førstevalget til Etne Sparebank. I slutten av 2020 inngikk Etne Sparebank en intensjonsavtale med Tysnes sparebank. Planene ble lagt på is fordi de to bankene hadde forskjellig kjernesystem og det ville ta flere år før bankene teknisk kunne være sammenslått. Tysnes Sparebank er åpen for samarbeid med andre banker, men hovedstrategien er å fortsette som selvstendig.

– Vi kan ikke gjøre så mye annet enn å registrere valget til Etne Sparebank. Det er utfordrende å være en liten bank og jeg kan ikke snakke for Etne. Historisk sett blir små lokalbanker enda mindre når de fusjonerer med store regionbanker, derfor er det ikke et aktuelt alternativ å gjøre noe sammen med større regionbanker, som for eksempel  Sparebanken Vest, sier banksjef i Tysnes Sparebank, Dag Sandstå, til FinansWatch.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch