FinansWatch

Finanstilsynet gir tommel opp for fusjon

OBOS-banken AS og OBOS Finans Holding AS får ja til fusjon.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

I november søkte OBOS-banken AS og OBOS Finans Holding AS Finanstilsynet om tillatelse til å fusjonere, med OBOS Finans Holding AS som det overdragende selskapet og OBOS-banken AS som det overtakende selskapet.

Formålet med omorganiseringen er å forenkle og optimalisere organisasjonsstrukturen i OBOS-konsernet ved å fjerne OBOS Finans Holding AS som et mellomliggende eierselskap, slik at OBOS BBL blir direkte morselskap for OBOS-banken AS.

Finanstilsynet har nå fattet vedtak om tillatelse til fusjonen, heter det i en børsmelding

Fusjonsplanen skal legges frem for godkjennelse av selskapenes respektive generalforsamlinger. Gjennomføringen av fusjonen vil finne sted så snart som mulig etter ferdigstillelse av nødvendige arbeidsstrømmer og utløp av legalfrister, heter det i meldingen.

Fusjonen vil ikke medføre endringer i OBOS-bankens organisering, virksomhet eller etterlevelse av konsesjonsvilkår. Fusjonen vil medføre at OBOS-banken AS også i fortsettelsen vil utstede MREL-gjeld til eksterne investorer, skriver OBOS-banken AS i meldingen.

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch