FinansWatch

Enda en bank går for miljøvennlige betalingskort

Sparebanken Sogn og Fjordane går for kort som nesten er uten plast.

Sparebanken Sogn og Fjordanes nye bærekraftige kort av biologisk materiale. Hendene på bildet tilhører Cecilie Hereid Øvrebotten (t.v.), fagsjef kort og sikkerhet, og Ingri Martine Fonn Macsik, bærekraftansvarlig i banken. | Foto: Sparebanken Sogn og Fjordane

Sparebanken Sogn og Fjordane skriver i en pressemelding at de fremover vil utstede betalingskort som består av 85 prosent biologisk materiale.

– Bankkortet vårt er det einaste fysiske produktet vi har, så det var heilt naturleg for oss å sjå på kva vi kan gjere for at dei skal bli meir berekraftige, sier Cecilie Hereid Øvrebotten, fagsjef kort og sikkerhet i Sparebanken Sogn og Fjordane.

Produksjonen av det biologiske materialet som brukes i kortene er fossilfri og med svært lite plast i kortet vil det bli en kraftig reduksjon i CO2-bruken ved fremstilling.

– Korta er bestilt, og dei skal testast før vi rullar dei ut til kundane. Viss alt er i rute vil dei første kundane få den nye typen kort våren 2022, sier Øvrebotten.

Cecilie Hereid Øvrebotten (t.v.), fagsjef kort og sikkerhet, og Ingri Martine Fonn Macsik, bærekraftansvarlig i banken. | Foto: Sparebanken Sogn og Fjordane
Cecilie Hereid Øvrebotten (t.v.), fagsjef kort og sikkerhet, og Ingri Martine Fonn Macsik, bærekraftansvarlig i banken. | Foto: Sparebanken Sogn og Fjordane

Banken regner med at alle kunder har fått den nye typen kort innen utløpet av 2025. Betalingskortene har normalt tre års gyldighetstid og banken planlegger kun å bruke den nye typen når kort byttes eller det utstedes nye.

Sparebanken Sogn og Fjordane oppgir ikke den forventede reduksjonen i CO2 knyttet til de nye kortene. Tidligere denne uken meldte Sparebank 1 Østlandet at de vil bruke resirkulert plast i sine nye kort og venter at de vil kutte CO2-bruken til fremstilling med 75 prosent.

Det er ventet at dersom hele bankbransen i Norge går over til miljøvennlige kort vil man kunne spare 1500 tonn CO2 over en tiårsperiode.

Innfører kort av resirkulert plast

Vil gjennomføre emisjon på 200 millioner kroner

Danske Bank Norge leverer et bedre resultat for 2021

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch