FinansWatch

Sparebanken Vest etter godt resultat: – Vi er opptatt av å være en god konsolideringspartner for banker som tenker på sammenslåinger

Konsernsjef i Sparebanken Vest, Jan Erik Kjerpeseth, gir medarbeiderne æren for det banken omtaler som et rekordresultat. Nå har banken ambisjoner om å vokse ytterligere.

Administrerende direktør Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest. | Foto: Sebastian Holsen

Sparebanken Vest oppnådde et resultat etter skatt på 2513 millioner kroner i 2021, opp 480 millioner kroner fra året før. Konsernsjef i Sparebanken Vest, Jan Erik Kjerpeseth, er godt fornøyd med det han forklarer er et resultat av godt lagarbeid blant bankens ansatte. Nå har han ambisjoner om å vokse ytterligere.

– Vi ser alltid på muligheter for å vokse, både nasjonalt gjennom Bulder-konseptet og regionalt på Vestlandet. Vi ser blant annet at konsolideringen av Sauda Sparebank og Sparebank 1 Hardanger har gitt oss gode muligheter i de områdene bankene opererte. Sammenslåingene er også positiv for sparebankstiftelsene som er igjen i lokalsamfunnet og vanligvis får en høyere avkastning på egenkapitalen enn det banken kunne gi før sammenslåingen. Vi er opptatt av å være en god konsolideringspartner for banker som tenker på sammenslåinger, forklarer Kjerpeseth.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch