Solberg og Vedum hadde dialog om sentralbanksjef-ansettelsen

Erna Solberg åpnet i en SMS til Trygve Slagsvold Vedum for at Høyre ville ha kontrollkomitesak om sentralbanksjefjobben. Kort tid etter ble ansettelsen utsatt.
Finansminister Trygve slagsvold Vedum. | Foto: Terje Pedersen / NTB
Finansminister Trygve slagsvold Vedum. | Foto: Terje Pedersen / NTB
NTB

TV 2 har fått utlevert SMS-dialogen mellom finansminister Vedum og Høyre-leder Solberg. Der går det fram at Vedum først varslet Solberg om at Stoltenberg var en av søkerne på sentralbanksjef-jobben.

«Jeg ble, som parlamentarisk leder i Høyre, ringt opp av finansministeren i desember og orientert om at søkerlisten til stillingen som sentralbanksjef ville bli offentliggjort og at Stoltenberg var søker» bekrefter Solberg i en epost til TV 2.

I dialogen mellom henne og Vedum sier Solberg at det var lite sannsynlig med kontrollsak fra Stortingets side ved en eventuell ansettelse av Stoltenberg.

«Jeg understreket i samtalen at det er regjeringens privilegium å ansette sentralbanksjef, og at jeg derfor ikke anså det som sannsynlig med kontrollsak etter en eventuell utnevnelse av Stoltenberg.» bekrefter Solberg til TV 2.

Men i etterkant av dette kom det flere mediesaker blant annet om middager mellom Stoltenberg, oljefondssjef Nicolai Tangen og Ap-leder og statsminister Jonas Gahr Støre.

Solberg skrev at uryddigheten kunne «bety runder i kontrollkomiteen etter en eventuell utnevnelse».

Kun en drøy time senere gikk Vedums kommunikasjonssjef Therese Riiser ut i Aftenposten og slo fast at utnevnelsen ikke ville skje i statsråd den uken.

TV 2 har stilt flere skriftlige spørsmål til Solberg og Vedum om saken, men de vil ikke kommentere den ytterligere. Vedums statssekretær Lars Vangen (Sp) svarer i en tekstmelding til NTB at de ikke har noe å tilføye om SMS-dialogen.

– Men vi kan si at vi har vært opptatt av en god og ryddig prosess. Denne henvendelsen ble journalført etter reglene, skriver han.

Konsernsjef: – Hevet over enhver tvil at forskriften hindrer tilgang til boligmarkedet

Sentralbanksjefen: Ikke noe problem at erstatteren ikke er klar

Full fart for Sparebanken Møre i 2021 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også