FinansWatch

Aftenposten: Ingen utnevnelse av sentralbanksjef fredag

Ny sentralbanksjef blir ikke tema i statsråd på Slottet førstkommende fredag, slik flere medier har meldt tidligere.

Lovavdelingen i Justis- og beredskapsdepartementet har konkludert med at Jens Stoltenberg ikke er inhabil til stillingen som sjef for Norges Bank. | Foto: NTB Håkon Mosvold Larsen

– Saken går i statsråd så snart vi er klare, men det er vi altså ikke førstkommende fredag, skriver kommunikasjonssjef Therese Riiser i Finansdepartementet i en SMS til Aftenposten.

Det var Dagens Næringsliv som i forrige uke publiserte en artikkel med anonyme kilder om at ny sentralbanksjef trolig ville utnevnes fredag. Nå er dette tidspunktet avkreftet av Finansdepartementet.

Tirsdag ble det klart at lovavdelingen i Justis- og beredskapsdepartementet har konkludert med at Jens Stoltenberg ikke er inhabil til stillingen som sjef for Norges Bank.

Det kommer fram i en vurdering som ble offentliggjort tirsdag.

«Det klare utgangspunktet», skriver lovavdelingen, «må være at vennskapet mellom Stoltenberg og statsministeren og andre mer generelle forhold som Finansdepartementet har omtalt i henvendelsen hit, ikke vil medføre at Stoltenberg vil være inhabil til å behandle aktuelle saker som sentralbanksjef.»

 

 

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch