Finanstilsynet mener megler i Danske Bank opptrådte uprofesjonelt

En megler i Danske Bank refses av Finanstilsynet etter å solgte inn en investering i et selskap han selv er involvert til en av bankens kunder.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

En av Danske Banks kunderådgivere solgte inn en investering i et selskap han selv er involvert i overfor en av bankens kunder på telefon. Det fanget Finanstilsynet opp da de gjennomgikk lydopptak av telefonsamtaler på et stedlig tilsyn i banken, det skriver DN.

«Finanstilsynet mener det er problematisk at diskusjoner rundt meglers private forretninger trekkes inn i en samtale som avholdes med en investor i egenskap av å være kunde av Filialen. Dette kan medføre en uheldig rollesammenblanding, og aktualiserer flere problemstillinger knyttet til interessekonflikter og investorbeskyttelse. Det var derfor Finanstilsynets foreløpige vurdering at adferden beskrevet over bryter med filialens plikt til å opptre ærlig, redelig og profesjonelt i tråd med kundenes beste interesse og påse at markedets integritet ivaretas på beste måte», skriver tilsynet i sin rapport.

– Det er ikke ofte vi kommer over en slik sammenblanding av roller, konstaterer seksjonsleder i Finanstilsynets avdeling for verdipapirforetak, Roy Halvorsen, til DN.

I sin kommentar til Finanstilsynet erklærer Danske Bank seg helt enig, og forklarer at den aktuelle tildragelsen ikke ble fanget opp gjennom bankens løpende overvåkning. Filialen har gjennomført tiltak mot vedkommende megler, skriver Danske Bank i sitt tilsvar.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Photo: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter