FinansWatch

En fjerdedel av Mybanks største boligpant har koblinger til avgått styreleder

I dag, fredag 17. desember, blir styreleder formelt byttet i Mybank etter flere oppslag om sammenblanding av roller.

kontorene til Mybank i Oslo. | Foto: Google maps

Styreleder i Mybank, Espen Aubert, trakk seg i midten av november etter at DN og E24 publiserte flere artikler om at han delfinansierte vennen Aylar Lies boligkjøp på Tjuvholmen, uten å informere hele Mybank-styret. Mybank-styret hadde i forkant godkjent et stort lån til Lie, med pant i samme leilighet.

Tall fra analyseselskapet Ambita viser at Mybank i hovedsak har tatt pant for beløp under fem millioner kroner. I alt har Mybank tatt pant for ti millioner kroner eller mer i eiendommene til 45 personer. Rundt en fjerdedel av disse har koblinger til avgått styreleder Espen Aubert og hans investeringsselskap Daimyo, det skriver E24.

I etterkant av Aylar Lie-saken skrev Dagens Næringsliv at Aubert hadde overført flere boligpant til Mybank fra seg selv og Daimyo.

– Vi har eiendom- og eiendomsutvikling som en av hovedvirksomhetene våre, og over tid så har vi også fått en portefølje av panteengasjementer. Da vi som stor eier i Mybank ønsket å bidra i oppbyggingen av banken, så var det naturlig at de prosjektene som passet ble tilbudt til dem. Engasjementene var selvsagt gjenstand for en egen og individuell vurdering av banken, skriver Aubert i en kommentar til E24.

E24 har en større oversikt over saken i sin artikkel.

DNB er bank nummer to som endrer rentene på boliglån etter at Norges Bank hevet styringsrenten

Sparebanken Sør først ute med «ID-sjekk»: – Skaper trygghet og sparer tid

Kryptobørs-sjef: – Diskusjonen rundt krypto og blokkjede har løftet seg betraktelig  

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch