Sparebank 1 SMN fortsetter spareprogram uten skattefordeler

I årets statsbudsjett fjernet regjeringen og SV aksjefordeler for dem som eier aksjer i egen bedrift. Sparebank 1 SMN velger å tilby spareprogram for sine ansatte likevel.
Konsernsjef i SpareBank 1 SMN, Jan-Frode Janson. | Foto: Sparebank 1 SMN
Konsernsjef i SpareBank 1 SMN, Jan-Frode Janson. | Foto: Sparebank 1 SMN

Styret i Sparebank 1 SMN har vedtatt å videreføre spareprogrammet for ansatte i konsernet for 2022, det skriver i en børsmelding. Alle faste ansatte i banken og datterselskaper kan delta i spareprogrammet. Formålet med programmet er å motivere ansatte til å være medeiere i banken og samtidig øke interessen rundt bankens strategi og resultater. Ansatte som melder seg inn i spareordningen vil spare et årlig beløp, det skriver Sparebank 1 SMN i en børsmelding.

Tidligere har det vært knyttet skattefordeler til å eie aksjer i egen bedrift, en ordning som blir fjernet fra neste år. Grunnen til at ordningen fjernes er at regjeringen antar at den i størst grad kommer høyinntektsgrupper til gode. Finansforbundet er uenig i konklusjonen og kalte statsbudsjettet for en kalddusj.

Nå vil forbundet jobbe sammen med regjeringen for å finne en annen løsning for å gi ansatte et insentiv til å eie deler av bedriften de jobber i.

Ansatte og styremedlemmer kjøper egenkapitalbevis i Grong Sparebank for 700.000 kroner

Kari Due-Andresen om sentralbanksjefvalget: Den ene er faglig sterkest. Den andre har mer autoritet

Sparebankstiftelsenes inntekt ned med 34 prosent i fjor 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også