Sparebanken Sør skal offentliggjøre klimagassutslippene til utlåns- og investeringsporteføljen innen utgangen av 2023

Som én av over 150 banker og investorer fra hele verden, har Sparebanken Sør forpliktet seg til å måle og offentliggjøre klimagassutslippene i utlåns- og investeringsporteføljen.
Administrerende direktør i Sparebanken Sør, Geir Bergskaug. | Foto: Sparebanken Sør
Administrerende direktør i Sparebanken Sør, Geir Bergskaug. | Foto: Sparebanken Sør

Det skriver banken i en pressemelding.

Gjennom et medlemskap i Partnership for Carbon Accounting Financials (PCAF) skal Sparebanken Sør offentliggjøre klimagassutslippene til utlåns- og investeringsporteføljen.

Klimagassutslippene skal publiseres i tråd med det globale samarbeidet Partnership for Carbon Accounting Financials (PCAF). Partnerskapet forplikter banken til å rapportere klimagassutslippene i låneporteføljen innen utgangen av 2023.

– Formålet med medlemskapet i PCAF er først og fremst å benytte oss av metodikken de har utviklet for å beregne og rapportere klimagassutslipp i vår portefølje av lån, investeringer og andre finansielle produkter og tjenester, forteller administrerende direktør i Sparebanken Sør, Geir Bergskaug.

PCAF er et globalt samarbeid mellom finansinstitusjoner som arbeider for å harmonisere vurderinger og opplysninger om klimagassutslipp finansiert av lån og investeringer. Gruppen er raskt voksende og består av over 150 banker og investorer fra hele verden.

Noen banker har startet for seg selv

Andre banker har startet på arbeidet på egenhånd. I Bergen har bærekraft-trainee hos Fana sparebank, Karianne Landa, kartlagt klimaavtrykket til bankens boligutlånsportefølje.

– Vi gjør dette for at banken skal få en oversikt over klimautslippene til boligporteføljen. Det er en viktig milepæl for å nå reduksjonsmålene våre. For å vite hvor mye vi skal redusere våre utslipp, må vi ha et forhold til vårt totale fotavtrykk, sa Landa til FinansWatch tidligere i høst.

Modellen tar utgangspunkt i boligenes oppførte energimerke for å beregne utslipp knyttet opp mot boligtype og energikarakter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også