Passerte 1000 milliarder kroner i aksjefond i november

For første gang har verdien av de samlede plasseringene i aksjefond passert 1000 milliarder kroner, det skriver Verdipapirfondenes forening (VFF) i en pressemelding.
Foto: VVF
Foto: VVF

November ble nok en måned med høy nettotegning i norske verdipapirfond. Totalt ble det nettotegnet verdipapirfond for 8,4 milliarder kroner.

– Den totale forvaltningskapitalen i norske verdipapirfond er nå på 1 787 milliarder kroner. Av dette er 1 018 milliarder plassert i aksjefond. Det er en økning på hele 31 prosent fra starten av året, det skriver VFF i pressemeldingen.

Norske personkunder nettotegnet verdipapirfond for 4 milliarder kroner i november. 3,3 milliarder ble tegnet i aksjefond. Personkundene har økt sine plasseringer i aksjefond med 40 prosent hittil i år, til totalt 267 milliarder kroner. 0,6 milliarder ble plassert i kombinasjonsfond og nesten 50 millioner i rentefond den siste måneden.

Det ble nettotegnet pensjonsmidler for 1,3 milliarder kroner i november. Det meste av dette ble også tegnet i aksjefond.

De institusjonelle kundene, det vil si blant annet forsikringsselskap, pensjonskasser og kommuner. nettokjøpte verdipapirfond for 1,24 milliarder kroner i november. Omtrent 5,3 milliarder ble satt i aksjefond, mens det ble nettosolgt ulike typer rentefond for 4,2 milliarder kroner.Institusjonskundene har nå en forvaltningskapital på 956 milliarder kroner totalt.

De utenlandske kundene nettotegnet norske verdipapirfond for 1,8 milliarder kroner i november.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også