Askim og Spydeberg Sparebank garanterte valutalån for Henning Solberg

Dette skal banken ha gjort én måned etter at de sendte Solberg til inkasso for 2,4 millioner kroner.
Foto: Sebastian Holsen
Foto: Sebastian Holsen

Finansavisen skriver at Askim og Spydeberg Sparebank garanterte et valutalån i DNB på 18 millioner kroner for Henning Solberg. Kun én måned etter at banken tok Solberg til inkasso på et lån på 2,4 millioner kroner i banken.

Askim og Spydeberg Sparebank tok to prosent provisjon av Solberg for å garantere lånet, i tillegg til rentene til DNB. November 2019 ga Askim og Spydeberg tilsagn om garanti for valutalånet i DNB på 1,814.000 euro. Det betyr at ved mislighold fra Solberg, er det banken som må stå til ansvar overfor DNB.

«Med utgangspunkt i de omtalte forhold, som ligger tilbake i tid, har styret igangsatt nærmere undersøkelser av de faktiske omstendighetene. Vi er opptatt av å avklare hvorvidt forholdene kan innebære interessekonflikter, på annen måte være i strid med bankens etablerte retningslinjer, eller innebærer eventuelle lovmessige uregelmessigheter», skriver viseadministrerende direktør Ole Andreas Kvilesjø i en epost til Finansavisen.

I tillegg har advokaten til Rune Hvidsten informert Finansavisen om at Hvidsten ikke skal ha vært involvert i lånebehandlingen.

Bakgrunn: Banksjefer i trøbbel

Omdømmeekspert: – Askim og Spydeberg Sparebank må vise at de tar tak og endrer organisasjonen

Styret i Askim og Spydeberg sparebank bekrefter kontakt med Finanstilsynet 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også