Banker med krav om fastpris fra advokatene

Både Handelsbanken og DNB er i gang med å forhandle frem nye advokatavtaler.
Foto: PR/Handelsbanken
Foto: PR/Handelsbanken

Handelsbanken er, ifølge DN, i gang med å forhandle frem nye rammeavtaler med advokatselskapene.

– Vi ønsker først og fremst å avtale fastpris når vi kjøper juridiske tjenester. Det er vår klare forventning. Det stimulerer til effektivitet, noe timeprismodellen ikke gjør. Brutte forventninger dersom noe koster mer enn man trodde, er alle skuffelsers mor, sier juridisk direktør Helge Lundestad i Handelsbanken til avisen og legger til at det historisk sett har vært "vanskelig å få dem med på fastpris".

DNBs juridiske rammeavtaler er i ferd med å utløpe og banken er i gang med å forhandle frem avtaler som skal gjelde for de kommende tre årene.

– Advokatselskapene har etablert en forretningsmodell som tjener dem godt. Så er spørsmålet hvem som har ansvaret for å dra dem videre. Jeg mener vi som innkjøpere har et stort ansvar, sier juridisk direktør Audun Moen i DNB til DN.

– Å bevege seg bort fra timespriser og over til mer fastpris, har vært vanskeligere enn jeg trodde. Ikke minst krever det mer av oss som innkjøpere. Vi må på et tidlig tidspunkt være klare på hva vi ønsker at firmaene skal gjøre, legger Moen til.

Partner og styreleder i advokatfirmaet Grette, Marius Svendsvoll Langnes, kjenner seg igjen i at innkjøpere stiller strengere krav til alternative prismodeller, ifølge DN.

– Vi opplever at det er blitt strengere krav på kundesiden. Prispresset er større og de er mer opptatt av å diskutere ulike prismodeller for å dele på den økonomiske risikoen. Det tvinger frem utvikling, og det er ikke bransjen allergisk mot, sier han til avisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også