Ferdig med fusjon – nå kan Sparebank 1 Nordmøre fokusere på vekst

Sparebank 1 Nordmøre ser frem til å kunne levere normale driftstall uten å presisere fusjonskostnader i 2022.
Sparebank 1 Nordmøre sitt hovedkontor. | Foto: Sparebank 1 Nordmøre
Sparebank 1 Nordmøre sitt hovedkontor. | Foto: Sparebank 1 Nordmøre

Sparebank 1 Nordmøre oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 3,1 prosent i tredje kvartal 2021, ned 5,2 prosentpoeng fra 8,3 prosent i samme periode i 2020.

Resultat etter skatt i tredje kvartal ble 19 millioner kroner, ned fra 44 millioner i samme periode i fjor.

Den 3. mai ble Sparebank 1 Nordvest og Surnadal Sparebank fusjonert. Den sammenslåtte banken endret navn til Sparebank 1 Nordmøre, og har regnskapsmessig virkning fra samme dato. Dermed er tall fra fjoråret fra Sparebank 1 Nordvest.

Konsernets netto renteinntekter i kvartalet ble 96 millioner kroner, mot 58 millioner i tredje kvartal 2020.

Utlånsveksten de siste 12 månedene er 5 prosent, inkludert kredittforetak.

Sparebank 1 Nordmøre sin kostnadsprosent ble 77,3 i tredje kvartal. Ved utgangen av kvartalet lå kostnadsprosenten på 65,8 prosent. Tar man ut fusjonskostnader, er morbanken sin kostnadsprosent på 43,9 prosent.

«Hittil i år er det bokført fusjonskostnader med 105 millioner kroner. Banken har gjennomgått tidligere estimat for fusjonskostnader etter at det ble avklart at det ville bli en forsinkelse av dato for teknisk konvertering. Banken anslår at bokførte fusjonskostnader for Sparebank 1 Nordmøre for 2021 i sum vil ligge i intervallet 110 – 120 millioner kroner.», skriver banken i sin kvartalsrapport.

53 millioner av disse skal være bokført i tredje kvartal. Alle fusjonskostnader forventes å være bokført i løpet av 2021, slik at 2022 blir et ordinært driftsår uten kostnader relatert til sammenslåingen, opplyser banken.

Banken oppgir at sammenslåingen har gått svært godt, og den første helgen i november gjennomførte banken en teknisk overføring av kundene og de ansatte fra det som var Surnadal Sparebank, over til Sparebank 1 Nordmøre.

«Den nye lokalbanken Sparebank 1 Nordmøre er en større og sterkere bank, enn det vi var som to sparebanker hver for oss tidligere. Sparebank 1 Nordmøre har en kraftigere motor for hele regionen, med muskler til å utvikle både bedrifter og lokalsamfunn – men med de samme ansatte og den samme nærhet til kundene som tidligere.», skriver banken.

Sparebank 1 Nordmøre er fornøyde med veksten på utlån til personkunder og bedrifter, spesielt med tanke på at banken har vært i en fase med et mer internt fokus enn normalt. «I tiden fremover vil vi være enda mer fokusert mot kunder og økte markedsandeler. Vi forventer økt utlånsvekst både innen personmarked og bedriftsmarked fremover», står det i rapporten.

Valle Sparebank: – Hovedkonkurrentene er banker som DNB, Nordea og Sparebanken Sør

Landkreditt Bank: – Ambisjoner om å styrke både vekst og posisjon

Askim og Spydeberg: Føler seg ikke truffet av professorkritikk som sier at bankene er «kjipe» 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også