Svakere resultater preget av oppkjøpsprosessen for Sbanken

Banken leverer svakere resultater og en 12 måneders utlånsvekst på -1,5 prosent. Men nå ser Sbanken at trenden er i ferd med å snu.
Øyvind Thomassen, administrerende direktør i Sbanken.
Øyvind Thomassen, administrerende direktør i Sbanken.

Sbanken oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 9,2 prosent i tredje kvartal 2021, ned 3 prosentpoeng fra 12,2 prosent i samme periode i 2020.

Resultat etter skatt i tredje kvartal ble 168,4 millioner kroner, ned fra 211,8 millioner i samme periode i fjor.

Konsernets netto renteinntekter i kvartalet ble 373,3 millioner kroner, mot 422,2 millioner i tredje kvartal 2020.

Utlånsveksten de siste 12 månedene er -1,5 prosent.

«Ved utgangen av kvartalet utgjorde utlån 82,4 milliarder korner, tilsvarende en vekst på 0,5 prosent fra slutten av foregående kvartal. Boliglånsveksten i kvartalet var 0,4 prosent, mens billån økte med 14,5 prosent etter introduksjonen av et nytt billånsprodukt i forrige kvartal.», skriver banken i sin rapport.

Sbanken sin kostnadsprosent ble 44,7 i tredje kvartal.

Driftskostnadene var 181,1 millioner kroner i tredje kvartal, hvorav 3,8 millioner kroner er knyttet til engangskostnader til den pågående tilbudsprosessen mellom Sbanken og DNB.

Fondssparing i Sbanken økte til 30,3 milliarder kroner. Banken skriver økningen er delvis drevet av økt fondssparing fra spareavtaler.

– Med god utvikling innen boliglån og billån har banken i dette kvartalet snudd trenden for utlånsvekst. Tapene er vedvarende lave, en refleksjon på utlånsporteføljens lave risiko. Resultatet og egenkapitalavkastningen i dette kvartalet er lavere enn foregående kvartaler, men det bør merkes at tallene er påvirket av den pågående transaksjonsprosessen med DNB. Dette inkluderer spesifikke produkttilpasninger som tiltak for å motvirke avgang innen boliglån etter at DNBs tilbud ble annonsert. Videre er jeg glad for å se at bankens verdiforslag innen bærekraft legges merke til i markedet. I «Bærekraft på Børs» for 2021 ble Sbanken tildelt en B+, mer enn to karakterer opp fra i fjor, sier Øyvind Thomassen, administrerende direktør i Sbanken.

Under hovedpunkter i sin kvartalsrapport setter Sbanken opp DNBs frivillige tilbud på Sbanken, der det avventes beslutning fra Konkurransetilsynet. Sbanken skriver at banken er veldig spente på fremtiden.

– Når det gjelder DNB-transaksjonen er vi naturligvis veldig spent på hva fremtiden vil innebære for våre kunder, ansatte og andre interessenter. Vår lidenskap i Sbanken for å skape de beste digitale kundeopplevelsen vil forbli, ubetinget av utfallet av prosessen, legger Thomassen til.

Kjerpeseth etter godt resultat: – På Vestlandet er sparebankene blitt hverandres største konkurrenter

Konkurransetilsynet utvider fristen for sin vurdering av DNBs oppkjøp av Sbanken

Askim og Spydeberg: Det er klart det koster å bytte allianse 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også