BN Bank kaprer sparekunder med digitalt grep

BN Banks sparekonto har vilkår som gjør den populær. Spesielt fordi banken sørger for at man kan benytte sparekontoen i mobilbanken til kundens hovedbank.
Direktør for personmarked i BN Bank, Endre Jo Reite. | Foto: Geir Mogen/BN Bank
Direktør for personmarked i BN Bank, Endre Jo Reite. | Foto: Geir Mogen/BN Bank

De fleste bankkunder oppretter sparekonto i dagligbanken sin. BN Bank har innsett at de likevel kan få kunder til å flytte sparepengene sine til deres sparekontoer dersom de lar kundene se saldo og flytte penger inn og ut av kontoen i mobilbanken til dagligbanken sin.

– Det er en ganske så høy terskel for å få folk til å bytte til bank bare for å få høyere innskuddsrente, men om du kan se saldoen i din og i mange tilfeller også gjennomføre en betaling fra vår konto i din vanlige bank, blir det noe annet. Den nisjen ser vi nå at vi har truffet godt på, sier Endre Jo Reite, direktør for personmarked i BN Bank til Shifter.

BN Bank har opprettet produktet Barespar for denne hensikten. Ved å utnytte mulighetene i betalingsdirektivet PSD2 kan kundene se og bruke sin Barespar-konto i BN Bank i den mobilbanken de ellers bruker.

Banken har nå fått 1000 kunder til løsningen og passert 1,1 milliarder kroner i innskudd. De fleste Barespar-kundene kommer fra Sbanken, DNB og Nordea.

– Det finnes ganske så mange mennesker med store innskudd, og det er nok ikke så overraskende at det er de som er mest interessert i å flytte på pengene sine, sier Reite.

Derfor endret Odal Sparebank sin gave-strategi

Oppstart for nytt offentlig privat samarbeid mot hvitvasking og terrorfinansiering

Sparebanken Vest i Ålesund: – Det er viktig at vi får med oss medarbeidere med rett kompetanse 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter