FinansWatch

BN Bank kaprer sparekunder med digitalt grep

BN Banks sparekonto har vilkår som gjør den populær. Spesielt fordi banken sørger for at man kan benytte sparekontoen i mobilbanken til kundens hovedbank.

Direktør for personmarked i BN Bank, Endre Jo Reite. | Foto: Geir Mogen/BN Bank

De fleste bankkunder oppretter sparekonto i dagligbanken sin. BN Bank har innsett at de likevel kan få kunder til å flytte sparepengene sine til deres sparekontoer dersom de lar kundene se saldo og flytte penger inn og ut av kontoen i mobilbanken til dagligbanken sin.

– Det er en ganske så høy terskel for å få folk til å bytte til bank bare for å få høyere innskuddsrente, men om du kan se saldoen i din og i mange tilfeller også gjennomføre en betaling fra vår konto i din vanlige bank, blir det noe annet. Den nisjen ser vi nå at vi har truffet godt på, sier Endre Jo Reite, direktør for personmarked i BN Bank til Shifter.

BN Bank har opprettet produktet Barespar for denne hensikten. Ved å utnytte mulighetene i betalingsdirektivet PSD2 kan kundene se og bruke sin Barespar-konto i BN Bank i den mobilbanken de ellers bruker.

Banken har nå fått 1000 kunder til løsningen og passert 1,1 milliarder kroner i innskudd. De fleste Barespar-kundene kommer fra Sbanken, DNB og Nordea.

– Det finnes ganske så mange mennesker med store innskudd, og det er nok ikke så overraskende at det er de som er mest interessert i å flytte på pengene sine, sier Reite.

Derfor endret Odal Sparebank sin gave-strategi

Oppstart for nytt offentlig privat samarbeid mot hvitvasking og terrorfinansiering

Sparebanken Vest i Ålesund: – Det er viktig at vi får med oss medarbeidere med rett kompetanse 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch