Sterkere vekst enn forventet for Kraft Bank

Refinansieringsbanken Kraft Bank opplever stor aktivitet og økende lønnsomhet, og forventer mer fremover.
Innfelt: Administrerende direktør Svein Ivar Førland i Kraft Bank. | Foto: Kraft Bank (innfelt), Skjermbilde: kraftban.no (bakgrunn)
Innfelt: Administrerende direktør Svein Ivar Førland i Kraft Bank. | Foto: Kraft Bank (innfelt), Skjermbilde: kraftban.no (bakgrunn)

Kraft Bank oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 15,1 prosent i tredje kvartal 2021, opp 7,9 prosentpoeng fra 7,2 prosent i samme periode i 2020.

Banken forventer en avkastning på egenkapitalen på 14 prosent for året 2021, men har satt seg et langsiktig mål å nå 15 prosent.

Resultat etter skatt i tredje kvartal ble 13,2 millioner kroner, opp fra 5,5 millioner i samme periode i fjor.

Konsernets netto renteinntekter i kvartalet ble 35,5 millioner kroner, mot 20 millioner i tredje kvartal 2020.

Banken oppgir ikke sin utlånsvekst siste 12 måneder, men skriver at netto utlånsvekst var 169 millioner kroner i tredje kvartal, mot 141 millioner i samme kvartal i fjor.

Kraft Bank sin kostnadsprosent ble 46 i tredje kvartal. Ned fra 60 prosent på tilsvarende periode i 2020.

Kvartalet var Kraft Bank sitt trettende hele kvartal med ordinær drift.

«79 kunder innfridde sine lån i løpet av kvartalet. Siden oppstart av banken er 468 kunder blitt økonomisk friskmeldt og har innfridd sine lån i banken.», skriver Kraft Bank, som tilbyr refinansiering av lån med pant i bolig, og lån uten sikkerhet til personer som ikke får refinansiert i ordinær bank.

Videre skriver banken i sin kvartalsrapport at banken har oppnådd høyere vekst enn forventet, og at Kraft Bank vil operere med høyere kostnader i 2021.

«Økningen vil i hovedsak komme som følge av ytterligere ansettelser, samt videreutvikling av IT-systemer og andre tekniske løsninger.»

I tillegg øker banken sin målsetting for nysalg i året 2021 til 1.500 millioner. Opp fra 1.400 millioner. Det vil gi Kraft Bank et utlånsvolum på opp mot 2,4 milliarder kroner ved årsslutt.

Konsernsjefen i SNN: Vi er sterkere i distriktet enn i byene

Pareto Bank: – Flere kloke hoder er bedre enn ett

Finanstilsynet mener det er bankenes ansvar å finne løsninger på kontanttjenestetilbudet 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også