Kraftig resultatfall for Bank Norwegian

Lavere utlån, lavere renteinntekter og store regninger til advokater og finansielle rådgivere ga Bank Norwegian en solid resultatsmell i tredje kvartal.
Fungerende adm. dir. i Bank Norwegian, Klara Lise Aasen. | Foto: Bank Norwegian
Fungerende adm. dir. i Bank Norwegian, Klara Lise Aasen. | Foto: Bank Norwegian

Bank Norwegian oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 10,1 prosent i tredje kvartal 2021, ned 3,2 prosentpoeng fra 13,3 prosent i samme periode i 2020.

Resultat etter skatt i tredje kvartal ble 276,1 millioner kroner, ned fra 500,6 millioner i samme periode i fjor.

Konsernets netto renteinntekter i kvartalet ble 1151 millioner kroner, mot 1321 millioner i tredje kvartal 2020.

Den sterke reduksjonen i driftsresultat forklares med at banken har hatt store administrative kostnader i forbindelse med oppkjøpsprosessen fra Nordax i perioden. Banken har også hatt lavere inntekter fra aksjeverdier og lavere renteinntekter som følge av at de har solgt unna to misligholdte porteføljer. Salgene har samtidig bidratt til å redusere tapene i kvartalet.

Brutto utlån til kunder falt med 2,7 milliarder i kvartalet. Tar man bort porteføljesalgene i kvartalet var det en underliggende økning i utlån på 277,4 millioner.

– Det er godt å se at nedbetalingslån har økt til sitt høyeste nivå på seks kvartaler i alle fire land. Kredittkortbruken øker både innenlands og utenlands. Tredje kvartal er det første kvartalet siden pandemien startet hvor vi har hatt økning i utlånsbalansen, justert for valuta og porteføljesalg, sier fungerende administrerende direktør og finansdirektør Klara Lise Aasen i Bank Norwegian i en pressemelding.

Innskuddene falt med 918,8 millioner kroner i kvartalet, hovedsakelig i Norge hvor innskuddsvilkårene har vært ugunstige for kundene.

Betaler nesten 20 milliarder: – Bank Norwegian beholder navnet

Obos-banken ble preget av renteendringen

Grue sparebank ansetter flere rådgivere 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også