FinansWatch

Eika har kjørt 2000 bedriftskunder gjennom en ESG-sjekk: – Det er allerede bedrifter i Norge som må tilpasse seg bærekraftskrav for å i det hele tatt kunne få oppdrag

Eika Gruppen har utviklet en ESG-modul i sitt kredittsystem for bedriftskunder. Modulen hjelper både bankene i alliansen og bedriftskundene deres å beregne fremtidig risiko.

Konserndirektør for samfunn og bærekraft i Eika Gruppen, Marianne Groth. | Foto: Eika Gruppen

I april lanserte Eika Gruppen en ESG-modul i sitt kredittsystem for bedriftskunder. ESG står for environmental, social and corporate governance eller bærekraft på norsk. Nå har 2000 bedriftskunder vært kredittvurdert ved hjelp av modulen. Konserndirektør for samfunn og bærekraft i Eika Gruppen, Marianne Groth, forklarer at det er viktig for samarbeidet mellom bankene og kundene.

– De fleste kundene i Eika-bankene er for små til at de blir direkte rammet av bærekraftrapportering eller andre konkrete krav direkte, men de har ofte større kunder som må rapportere og derfor krever at underleverandørene leverer på bærekraft. Det er allerede bedrifter i Norge som må tilpasse seg bærekraftskrav for å i det hele tatt kunne få oppdrag. Og det blir flere fremover, forklarer Groth til FinansWatch.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch