FinansWatch

DN: Danske Bank ventet åtte måneder med å varsle norske kunder om gebyrfeil

Danske Bank ventet åtte måneder på å varsle norske kunder om at de hadde trukket ulovlig høye gebyrer. Finanstilsynet ser alvorlig på saken, skriver DN.

Finanstilsynet sier de ser alvorlig på saken der Danske Bank ventet åtte måneder på å varsle norske kunder om at de hadde trukket ulovlig høye gebyrer. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

Danske Bank i Norge fikk i starten av desember 2020 vite fra sitt hovedkontor i København at banken trakk ulovlig høye gebyrutgifter fra sine norske kunder. Feilen hadde pågått i 15 år, skriver dn.no

Den norske ledelsen fikk vite om feilen, men det gikk det syv måneder før banken informerte Finanstilsynet og Skatteetaten. Det tok åtte måneder før de kontaktet de norske kundene i juli 2021.

Finanstilsynet sier til DN at de ser alvorlig på saken, og at de avventer en grundig redegjørelse fra banken i løpet av kort tid.

– Generelt er det kritikkverdig at foretak ikke etterlever lover og regler som gjelder for virksomheten. Finanstilsynet forventer at foretak informerer om hendelser av denne karakter så snart de selv blir oppmerksom på det, uttaler Ann Viljugrein, direktør for bank- og forsikringstilsyn i Finanstilsynet til avisen.

Danske Bank sier at saken er så kompleks og at det er derfor dette har tatt tid:

– Vi forstår at dette sett fra utsiden kan virke som lang tid, men dessverre har kompleksiteten i saken vokst etter hvert som vi har undersøkt den. Dette både gjør – og har gjort – at dette har tatt tid. Siden vi alltid ønsker å informere nevnte myndighetsorganer og våre kunder med så korrekt informasjon som mulig tok dette arbeidet så lang tid, uttaler kommunikasjonssjef Stian Arnesen i Danske Bank til dn.no

Wiersholm-partner varslet Skatteetaten om mulig stor ryddejobb: «En veldig spesiell sak»

Danske Bank stenger lokalkontor i Kina 

 

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch