FinansWatch

Styreleder om finansskatten: – Fiendtlig mot distriktene

Styreleder Arne Lunde i Drangedal Sparebank håper ny regjering kan få sett på finansskatten, som han mener straffer lokalbankene.

Styreleder Arne Lunde i Drangedal Sparebank forventer en rask avgjørelse mot finansskatten fra ny regjering. | Foto: Privat.

Finansskatten fungerer slik i dag at arbeidsgivere i finanssektoren ilegges en ekstraskatt på lønnsgrunnlaget på fem prosent. Noe styreleder Lunde i Drangedal Sparebank mener straffer de mindre bankene.

– Den er fiendtlig mot distriktene. Arbeidsmengden per lånesøknad er eksakt den samme for oss, som for en storbank. Finansskatten straffer banken som satser på høy grad personlig service eller de små bankene. På grunn av rammebetingelser og rapporteringsplikter er vi nødt til å ha en grunnbesetning, men vi har færre kroner å fordele arbeidsavgiften på. Den favoriserer de store bankene, helt klart, sier Lunde, til FinansWatch.

Les hele artikkelen

Få 21 dagers fri tilgang.
Ingen kredittkort nødvendig.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Aprila bank: – Beste kvartalet noensinne

Etter hvert som samfunnet åpner opp igjen ser Aprila bank en stor økning i både utlån og antall etterspørsler. Og de ser ikke for seg at det stopper med det første.

Les også

Trial banner

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger