FinansWatch

Fana Sparebank gir 10 millioner til opplevelsessenter

Fana Sparebank bidrar med 10 millioner kroner til opplevelsessenteret VilVites nye utstilling.

Foto: Fana Sparebank

Opplevelsessenteret VilVite i Bergen setter lys på innovative og grønne løsninger i den nye utstilling  «Loop». Fana Sparebank har bidratt med ti millioner kroner til den utstillingen, det skriver banken i en pressemelding.

VilVite forteller at barn og ungdom er bekymret for fremtiden, og etterlyser fokus og handling fra voksne. For to år siden introduserte VilVite sin visjon om en ny utstilling som skal lære folk om livet over og under bakken, og inspirere til grønn innovasjon.

Administrerende direktør for VilVite, Lars Leegaard Marøy, forklarer i pressemeldingen fra banken at senteret ikke hadde kommet i havn med denne utstillingen uten hjelpen de har fått fra Fana Sparebank.

– Vi skjønte straks viktigheten og relevansen av denne utstillingen. Vi er veldig stolte av at vi i dag kan stå her på åpningsdagen med en fantastisk utstilling som skal gi inspirasjon, håp og gode ideer, for hvordan vi i fremtiden kan ta vare på naturen på en bedre måte, sier administrerende direktør i Fana Sparebank, Lisbet K. Nærø.

I utstillingen kan folk dykke ned i jordens indre og oppdage samarbeidet mellom trerøtter  og sopp i naturens eget nettverk, skape liv til eplehagen og lære hva avfall, alger og fotosyntese har til felles.

På innovasjonstorget kan både skoleklasser, ungdom, voksne og bedrifter bli utfordret både hver for seg og sammen.

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch