FinansWatch

Sentralbanken på New Zealand setter opp styringsrenten til 0,5 prosent

I slutten av september satte Norges Bank renten opp til 0,25 prosent, nå har Sentralbanken på New Zealand satt opp renten til 0,50 prosent.

Foto: AP Photo / Nick Perry

Sentralbanken på New Zealand økte renten 0,25 prosentpoeng til 0,50 prosent under møtet i starten av oktober.

Det var den første renteforhøyelsen siden juni 2014. Sentralbanken mener at beslutningen var hensiktsmessig for å opprettholde lav inflasjon og støtte god sysselsetting, det skriver Reserve Bank of New Zealand på sine hjemmesider.

Sentralbanken forventer at inflasjonen vil øke til over 4 prosent på kort sikt før den vender tilbake til 2 prosent på mellomlang sikt.

Den økte inflasjonen på kort sikt forsterkes av høyere oljepriser, stigende transportkostnader og virkningen av mangel på tilbud. Styret la til at ytterligere fjerning av stimulans forventes over tid, med fremtidige trekk avhengig av utsiktene på mellomlang sikt for inflasjon og sysselsetting, skriver Reserve Bank of New Zealand.

Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch