SSB: Marginalt rentefall på boliglån

Renten på nye og utestående boliglån falt marginalt fra juli til august 2021, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).
Statistisk sentralbyrå (SSB) har publisert månedsstatistikken for renter fra et utvalg av banker og kredittforetak. | Foto: Colourbox
Statistisk sentralbyrå (SSB) har publisert månedsstatistikken for renter fra et utvalg av banker og kredittforetak. | Foto: Colourbox

Renten på innskudd i alt var uendret, mens utlånsmarginen falt, ifølge månedsstatistikken for renter fra et utvalg av banker og kredittforetak.

Den viser at for nye boliglån (nedbetalingslån og rammelån med pant i bolig) til husholdninger falt renten med 0,01 prosentpoeng til 1,74 prosent. Det er det laveste nivået for den perioden vi har månedsdata for (desember 2013), skriver SSB.

Lite lånevolum

For nye boliglån i alt med flytende rente falt renten med 0,01 prosentpoeng til 1,73 prosent.

Fastrenta på nye boliglån falt med 0,03 prosentpoeng i august til 2,37 prosent etter en økning på 0,14 prosentpoeng i juli.

Det kan være en del tilfeldige endringer i fastrentene på nye boliglån på grunn av lite lånevolum, ifølge SSB.

Innskuddsrentene er uendret: renten på innskudd i alt var uendret på 0,26 prosent i august. Renten på innskudd fra husholdninger var uendret på 0,3 prosent, mens renten på innskudd fra ikke-finansielle foretak økte med 0,03 prosentpoeng til 0,21 prosent.

Lavere utlånsmargin

Pengemarkedsrenten NIBOR – renten på et usikret lån i norske kroner mellom banker - økte med 0,11 prosentpoeng i august, til 0,43 prosent. 

Utlånsmarginen på nye boliglån til husholdninger falt med 0,12 prosentpoeng til 1,31 prosent. Utlånsmarginen på utestående boliglån falt med 0,12 prosentpoeng til 1,38 prosent.

SSB: Svakere overskudd for verdipapirfondene 

Lindorff mener krav om miljøtiltak skjerper hele bransjen

 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også