FinansWatch

Forskjellig praksis i hvilke betingelser bankene tilbyr på fastrentelån

Banker har forskjellig praksis med hvordan de håndterer underkurs, det viser en gjennomgang Finansavisen har gjort.

Foto: Gorm Kallestad / NTB

– Vårt kundesenter registrerer nå en kraftig økning i interessen fra kunder som lurer på om fastrentelån kan være det beste for dem, samt at mange nå også binder renten sin, sier Aleksander Dahl, leder for personmarked i Danske Bank til Finansavisen.

Ifølge avisen kom det inn flere forespørsler om fastrente på boliglån til de store norske bankene etter at Norges Bank satte opp styringsrenten 23. september, og samtidig varslet en ny renteheving i desember.

Underkurs er penger som kommer kunden til gode hvis fastrenten de betaler er lavere enn den banken tilbyr nye kunder og lånet nedbetales kjappere.

I følge Finansavisen har bankene noe ulik praksis knyttet til underkurs. Nordea utbetale underkurs uansett. DNB og KLP utbetaler bare underkurs dersom det er mer enn 12 måneder siden fastrenteavtalen er inngått. Danske Bank og Storebrand har en karantenetid på henholdsvis 12 måneder, 24 måneder og 48 måneder for lån med bindingstid på tre år, fem år og ti år.

Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch