Sparebanken Vest utbetaler mer utbytte til eierne for 2020

Eierne av Sparebanken Vest fikk utbetalt utbytte på 236 millioner kroner for 2020 i april, nå mener styret at forholdene ligger til rette for å utbetale 193 millioner kroner ekstra.
Foto: Magnus Eidem
Foto: Magnus Eidem

Styret i Sparebanken Vest fikk i generalforsamlingsmøte i mars 2021 fullmakt til å foreta utdeling av kontantutbytte for regnskapsåret 2020, det skriver banken i en børsmelding.

Dette er andre utbetaling for 2020. I februar skrev banken i en børsmelding at det skulle utbetales 2,20 kroner per egenkapitalbevis i april. Mellingen sa også at styret hadde fullmakt til å betale inntil 1,80 kroner på et senere tidspunkt. Det har styret nå gjort.

– Sparebanken Vests regnskap for andre kvartal 2021 viser at bankens finansielle situasjon er god. Styret i Sparebanken Vest har i dag besluttet, i henhold til fullmakt fra generalforsamlingen, utdeling av utbytte på 193 millioner kroner til eierne og 290 millioner kroner i gaver til allmennyttige formål, skriver banken i meldingen.

Banken har i overkant av 107 millioner egenkapitalbevis og har til sammen utbetalt 4 kroner per egenkapitalbevis for 2020. Til sammen har Sparebank Vest utbetalt 429 millioner kroner i utbyttet til sine eiere for det året.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også