FinansWatch

Finansdepartementet godkjenner samarbeidsavtale mellom DNB, Sparebank 1 og Regnskap AS

Samarbeidet gjelder utviklingen av en teknisk plattform for bankintegrerte virksomhetsstyringssystemer for bedriftskunder.

Finansdepartementet godkjenner samarbeidet og plasseringen av selskapet i DNB. | Foto: Jiri Havran/Finansdepartementet

Avtalen går ut på at bankene i fellesskap skal eie foretaket Bank og Regnskap Holding AS, som igjen skal ha større eierandel i Uni Micro AS. Finansdepartementet godkjenner samarbeidsavtalen, men har noen vilkår til de involverte.

Finansdepartementet mener at Bank og Regnskap Holding AS, Uni Micro AS og Uni Micro AS’ datterselskap kan inngå i DNB-konsernet, på følgende vilkår:

- Vesentlige endringer i virksomheten i Uni Micro AS og datterforetakene, herunder endringer i produktområder, kundegruppe, og hvor stor del av virksomheten i Uni Micro AS og datterforetak som ikke gjelder utvikling av en plattform for bankintegrert virksomhetsstyringsverktøy, krever ny godkjenning.

Om godkjennelsen av samarbeidet setter Finansdepartementet opp tre vilkår samarbeidsavtalen er nødt til å følge:

- Plattformen og økonomi- og virksomhetsstyringsverktøy som utvikles av Uni Micro AS og eventuelt av datterforetak, må tilbys andre foretak på ikke-diskriminerende vilkår.

- De samarbeidende bankene kan ikke stille krav til kunder om kjøp av virksomhets-styringsverktøy for å kunne kjøpe banktjenester, eller omvendt.

- De samarbeidende bankenes nettbankløsninger skal kunne integreres i andre økonomi- og virksomhetsstyringsverktøy enn de som tilbys av Uni Micro AS med datterforetak.

Finansdepartementet godkjenner også plasseringen av Bank og Regnskap Holding AS og Uni Micro med datterforetak i DNB-konsernet, som datterforetak av DNB Bank ASA, så lenge DNB Banks investeringer i og lån til Uni Micro AS med datterforetak ikke overstiger fem prosent av DNB Bank ASAs rene kjernekapital.

DNB hever boliglånsrenten

SR-Bank betaler utbytte: – Vi har kommet tilbake til en normalsituasjon

Finans Norge vil i dialog med Økokrim om stans av transaksjoner 

Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch