FinansWatch

Norske bedrifter har utsatt skatteregning på 4,59 milliarder

Norske bedrifter skylder staten 4,59 milliarder kroner i skatt som er utsatt i forbindelse med en ekstraordinær ordning under koronapandemien.

Jørund Rytman, leder for politikk og samfunnskontakt SMB Norge. | Foto: SMB Norge

Det viser ferske tall Børsen/Dagbladet har fått fra Skatteetaten. Det er ikke mulig å søke om utsettelse lenger, da søknadsfristen gikk ut i sommer, skriver avisen.

Opprinnelig hadde bedriftene utsatt i alt 5,39 milliarder kroner, så noen har allerede betalt sin skatteregning. Totalt dreier det seg om 10.736 bedrifter og enkeltpersonforetak som har bedt om utsettelse på enten moms eller arbeidsgiveravgift.

Det er momsen som utgjør størstedelen av regningen, med 3,5 milliarder. Staten har 612 millioner utestående i arbeidsgiveravgift.

Tallene viser også at nær halvparten av bedriftene med utsatt skatteregning har ti ansatte eller færre. Det skremmer Jørund Rytman, leder for politikk og samfunnskontakt SMB Norge.

– Jeg synes det er skrekkelig høyt jeg. Med det bakteppet vi nå har, med det jeg har lest i mediene med at nå er det optimisme i næringslivet og nå går det bra – det stemmer ikke helt overens med disse tallene, sier Rytman til avisen.

Alle som har fått betalingsutsettelse, kan betale ned det utsatte beløpet over tolv avdrag i perioden 31. oktober i år til 30. september neste år.

Fair Collection mener inkassoloven må endres: – Myndighetenes maksgrense for hva inkassoselskaper kan ta betalt er blitt en bransjestandard

Inkassoselskap: – Antallet uløste inkassosaker øker med nesten 100.000 saker hver måned

Ny rapport fra SIFO: – Finansbransjen ønsker et utvidet gjeldsregister 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch