Sparebank 1 Nord-Norge kjøper egenkapitalbevis i Sparebank 1 Helgeland for 528 millioner kroner

Sparebank 1 Helgeland har fått godkjenning av Finanstilsynet til å gjennomføre en emisjon på 6,1 millioner nye egenkapitalbevis. 88 prosent av de nye egenkapitalbevisene blir kjøpt av Sparebank 1 Nord-Norge.
Administrerende banksjef i Helgeland Sparebank, Hanne Nordgaard. | Foto: Sparebank 1 Helgeland
Administrerende banksjef i Helgeland Sparebank, Hanne Nordgaard. | Foto: Sparebank 1 Helgeland

I en børsmelding mandag morgen melder Sparebank 1 Helgeland at Finanstilsynet har godkjent en emisjon på 6.128.703 nye egenkapitalbevis til tegningskurs på 97,90 kroner.

5.397.325 egenkapitalbevis, tilsvarende 88,08% av emisjonen, skal tegnes av Sparebank 1 Nord-Norge i forbindelse med Sparebank 1 Helgelands overgang til Sparebank 1-alliansen og oppkjøp av Sparebank 1 Nord-Norges filialer på Helgelandskysten. Sparebank 1 Nord-Norge betaler 528 millioner kroner for egenkapitalbevisene.

De resterende 731.378 egenkapitalbevisene rettes mot eksisterende eiere i banken og offentligheten.

Eiere av egenkapitalbevis i Banken mottar rundt 0,035 omsettelige allokeringsretter for hvert eksisterende egenkapitalbevis. Hver allokeringsrett gir egenkapitalbeviseieren førsterett til å tegne ett nytt egenkapitalbevis i emisjonen.

Allokeringsretter som ikke er solgt innen 22. september 2021 eller benyttet innen 24. september vil være uten verdi og bortfalle uten kompensasjon til eieren. Tegningsperioden starter mandag 13. september.

Eidsberg Sparebank tar med bærekraft i all kunderådgivning: – 80 prosent av bedriftskundene våre har ikke tenkt gjennom det

Gjenåpningen av bankene forsinket flere steder

Cultura-sjefen: – Ble truffet hardere av lave renter enn andre 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også