FinansWatch

Sparebanker med på bærekraftmobilisering

NTNU og stiftelsen Terravera starter en internasjonal bærekraftmobilisering. Banker har også meldt seg på.

NTNU og stiftelsen TERRAVERA har samlet et «bærekraftslag» med blant annet Erik Færevaag (Disruptive Technologies), Thina Saltvedt (Nordea), Martin Skancke (PRI), Ida Pernille Hatlebrekke (Møller Mobility Group), Espen Barth Eide (Arbeiderpartiet), Siri Kalvig (Nysnø), Geir Øien (NTNU), Aksel Mjøs (NHH) og Anne Borg (NTNU). | Foto: Terravera

Blant bedriftene som er blitt med på den nye mobiliseringen er blant andre Fana Sparebank og Sparebanken Vest.

NTNU og Stiftelsen Terravera har etablert et forskningssamarbeid «for å gjøre reelle og objektive bærekraftsmålinger mulig».

– Verden trenger en rask grønn omstilling, og vi har ingen tid å miste. Vi trenger mer kunnskap om hva som er bærekraftig. Dette er banebrytende arbeid, sier Anne Borg, rektor ved NTNU, i en pressemelding.

Styreleder i techstiftelsen Terravera, Erik Færevaag, mener et av de største hindrene for å jobbe med bærekraft er at hele bildet ikke tas med, men bare en liten del av det.

– Hvordan skal vi klare å ta de viktige og riktige beslutningene, når beslutningsgrunnlaget er mangelfullt og kanskje også feil? Se bare på valgdebattene og diskusjonene rundt utbygging av nye veier i Norge, sier han.
Handelsbanken om bærekraft: – Noen må ta på seg ledertrøya

Sparebanken Vest: – Ingen har på seg ledertrøya nå 

Sparebanken Vest får toppnotering for bærekraft

Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch