FinansWatch

DNB etter Aiia-salget: – Vi har kommet veldig positivt ut av det

Mastercard kjøpte danske Aiia, som DNB og Danske bank eide. Det er det første salget DNB gjør av de fem startup-investeringene gjennom DNB Ventures.

Konserndirektør for Payments and Innovation Benjamin Golding i DNB er dornøyd med Aiia-salget. | Foto: Stig B. Fiksdal

I går kom det frem at Mastercard kjøper det danske fintech-selskapet Aiia fra DNB og Danske Bank. Shifter har tatt en prat med konserndirektør for Payments and Innovation Benjamin Golding i DNB, som er godt fornøyd med å selge DNB sin posisjon i selskapet.

– Jeg kan ikke kommentere på tallene. Vi har gjort betydelig investeringer i selskapet og vi har kommet veldig positivt ut av det, sier han til Shifter.

DNB gikk inn med 29 millioner kroner i daværende Nordic API Gateway i 2018, mens Danske Bank gikk inn med 5,2 millioner euro. I april 2020 gikk bankene inn med ytterligere 54 millioner kroner.

Han legger til senere i intervjuet at han mener skandinaviske API-er er litt bedre enn andre land, og tror det at Aiia har valgt å være en «rørlegger», som passer på at alt fungerer, innen open banking, har et ekstremt stort potensiale.

Han ønsker ikke å si noe om eventuelle nye investeringer for DNB Ventures, annet enn at de fortsetter å se på muligheter for tidligfase-investeringer.

Det er lenge siden DNB Ventures har gjort en investering, og Golding forteller Shifter at det er en viss terskel, og mange bokser som skal tikkes av før DNB Ventures går inn i et selskap.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch