Direktør i BN-Bank: – Vi trenger tydelige krav til ansvar og ansvarlighet hos banker

I en undersøkelse gjennomført av Sentio på oppdrag av BN-Bank og Finansiell Helse oppgir fem av ti at de har litt, ganske eller svært store økonomiske vanskeligheter.
Direktør for privatmarked Endre Jo Reite i BN-Bank tror det fortsatt er store mørketall i forhold til hvor mange som sliter med gjeld. | Foto: Geir Mogen/BN Bank
Direktør for privatmarked Endre Jo Reite i BN-Bank tror det fortsatt er store mørketall i forhold til hvor mange som sliter med gjeld. | Foto: Geir Mogen/BN Bank

Undersøkelsen viser at nesten 60 prosent av befolkningen er bekymret for sin personlige økonomi. Undersøkelsen ble gjennomført i begynnelsen av august og 1010 nordmenn deltok i undersøkelsen.

Direktør for privatmarked Endre Jo Reite i BN-Bank skriver på sin LinkedIn-profil at samfunnet trenger større åpenhet rundt økonomi.

«Mangel på oversikt, lettvinte dyre kreditter og streben etter å fylle forventinger skapt av det vi ser rundt oss gjør at mange føler seg utilstrekkelig … Vi trenger større åpenhet om økonomi, og tydelige krav til ansvar og ansvarlighet hos banker», skriver han der.

I et intervju hos MN24, sier han at det fortsatt finnes store mørketall, til tross for gjeldsregisteret.

– At Gjeldsregisteret er kommet, er bra slik at det blir vanskeligere å skaffe seg mer forbruksgjeld og kredittkortgjeld enn du klarer å betale ned på. Men gjeld til familie og venner vises ikke i statistikk eller gjeldsregister, og undersøkelsen viser at her er det store mørketall, sier Reite, til MN24.

BN Bank ønsker ikke gå tilbake til å bli en boliglånsmaskin: – Vi har vært der Bulder Bank og Himla Banktjenester er nå

Bulder Bank tilbakeviser påstandene fra BN Bank: – Kunder har forskjellige behov

Fana Sparebank er uenig i uttalelsene fra BN Bank: – Reite har ikke satt seg inn i hva konseptet går ut på 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også