FinansWatch

Stadsbygd Sparebank flytter flere lån til egen balanse

Som en av bankene i LOKALBANK-alliansen forbereder Stadsbygd seg ved å senke antallet lån som plasseres i Eika Boligkreditt.

Stadsbygd Sparebanks kontor i Rissa. | Foto: Statsbygd Sparebank

Stadsbygd Sparebank oppnådde en annualisert avkastning på egenkapitalen etter skatt på 9,7 prosent i første halvår 2021, opp 2,0 prosentpoeng fra 7,7 prosent i samme periode i 2020.

Resultat etter skatt i andre kvartal ble 13,9 millioner kroner, opp fra 12,8 millioner i samme periode i fjor.

Banken skriver i rapporten sin at resultatet er relativt sett styrket i år på grunn av de ekstraordinære avsetningene som ble gjort i første halvår i fjor.

Konsernets netto rente- og kredittprovisjonsinntekter i kvartalet ble 18,4 millioner kroner, mot 19,1 millioner i andre kvartal 2020. Totale inntekter i kvartalet beløp seg til 28,4 millioner kroner.

Utlånsveksten de siste 12 månedene er 4,9 prosent for lån i bankens egen balanse. Totale utlån på egen balanse utgjorde 3242,5 millioner kroner. Stadsbyg Sparebank har i 2021 redusert lånene i Eika Boligkreditt med 96,1 millioner og økt egne utlån med 189,6 millioner kroner.

Den totale utlånsveksten siste 12-måneder for første halvår er 3,6 prosent. Stadsbygd Sparebank er en av de ti bankene som fra årsskiftet blir LOKALBANK-alliansen og trer ut av Eika Gruppen.

Tap på utlån i første halvår var -0,09 prosent av gjennsomsnittlig forvaltningskapital.

Etableringen av LOKALBANK er også årsaken til at kostnadene gikk opp i første halvår. Kostnadsprosenten i perioden var på 51,4 prosent, opp fra 50,8 prosent i fjor.

BN Bank ønsker ikke gå tilbake til å bli en boliglånsmaskin: – Vi har vært der Bulder Bank og Himla Banktjenester er nå

Blaker Sparebank om fysiske kundemøter: – Det er der magien skjer

Eika tror ikke IT-konverteringen vil føre til utmeldinger fra alliansen 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch