Sparebank 1 Helgeland styrket seg i personmarkedet i andre kvartal

Sparebank 1 Helgeland viser til fall i avkastning og driftsresultat sammenlignet med samme periode i fjor. Men bak disse tallene ligger et godt driftskvartal.
Hanne Nordgaard, konsernsjef i Sparebank 1 Helgeland, rapporterer tall som på papiret ser verre ut enn de er for andre kvartal. | Foto: Sparebank 1 Helgeland
Hanne Nordgaard, konsernsjef i Sparebank 1 Helgeland, rapporterer tall som på papiret ser verre ut enn de er for andre kvartal. | Foto: Sparebank 1 Helgeland

Sparebank 1 Helgeland oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 7,6 prosent i andre kvartal 2021, ned 4,3 prosentpoeng fra 11,9 prosent i samme periode i 2020.

Resultat etter skatt i andre kvartal ble 62 millioner kroner, ned fra 139 millioner i samme periode i fjor. Nedgangen må ses i lys av at andre kvartal i fjor ga et ekstraordinært høyt resultat fra finansielle investeringer. Resultatet i andre kvartal er noe lavere enn foregående kvartal, som endte på 65 millioner kroner før skatt.

Sparebank 1 Helgeland ble en del av Sparebank 1-alliansen ved inngangen til kvartalet.

–Vi ser fram til å bli en samlet organisasjon og ønske velkommen alle helgelendinger i SpareBank 1 Nord-Norge som nå blir kunde hos oss i Lokalbanken med kjente produkter, tjenester og tekniske løsninger; vi lover god informasjon om flyttingen i god tid før oktober, og ta gjerne kontakt om det er noe dere lurer på allerede nå, sier konsernsjef Hanne Nordgaard i en pressemelding.

Konsernets netto rente- og kredittprovisjonsinntekter i kvartalet ble 144 millioner kroner, mot 140 millioner i andre kvartal 2020.

Utlånsveksten de siste 12 månedene er -0,8 prosent. Dette er en forbedring fra fjoråret hvor utlånsveksten var -3,1 prosent. Banken har hatt en økning i utlånene i personmarkedet på 347 millioner kroner og en nedgang i bedriftsmarkedet på -145 millioner.

Utlånstapene hittil i år ligger på 0,08 prosent av brutto utlån.

Driftskostnadene endte på 82 millioner kroner, mot 96 i samme periode i fjor.

«Regnskapet for 1. halvår inneholder også en del endringskostnader som er påløpt i arbeidet med å endre Helgeland Sparebank til SpareBank 1 Helgeland. Banken er godt innenfor de planlagte rammene som ble vedtatt av bankens styre i mars 2019, og de investeringene som nå gjøres, vil trygge eksistensen av Helgeland sin egen lokalbank inn i fremtiden med tilstedeværelse, hovedkontor og eierskap lokalt», skriver banken i en pressemelding.

Kjerpeseth: Det er ingen ekstraordinære elementer i resultatet – bare godt arbeid

SR-Bank: – Vi tror vi vil ligge helt i Norges-toppen på avkastning dette kvartalet

Tallene i kvartalsrapporten til Sandnes Sparebank ser verre ut enn de er 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også