FinansWatch

De ti største bankene i Norge har forberedt utbytter på 16 milliarder kroner til høsten

En gjennomgang E24 har gjort viser at de ti største bankene på Oslo Børs har fått fullmakt fra generalforsamlingene til å betale ut til sammen 16 milliarder kroner.

Konsernsjef Kjerstin Braathen og finansdirektør Ottar Ertzeid i DNB. | Foto: Pressebilde

Norske banker har holdt tilbake overskudd under koronapandemien, men etter 30. september kan eiere og stiftelser igjen vente seg utbytte, det skriver E24.

Finansdepartementet anbefalte i januar bankene om å være forsiktige med å betale utbytter og bankene innrettet seg ved å betale ut et begrenset utbytte i vår. Anbefalingen gjelder frem til 30. september.

En rekke banker har forberedt seg på utdelinger til aksjonærene. I de ti største bankene på Oslo Børs har styret fått fullmakt fra generalforsamlingen til å betale ut til sammen 16 milliarder kroner, viser E24s gjennomgang.

– Vi tror de fleste vil kunne betale det de har signalisert, sier bankanalytiker Nils Christian Øyen i Sparebank 1 Markets til E24.

Voss Veksel- og Landmandsbank med historisk godt første halvår

DNB får flere påbud fra Finanstilsynet i Danmark i forbindelse med hvitvasking og terrorfinansiering

Sparebank 1 Gruppen med sitt sterkeste halvårsresultat noensinne 

Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch