Financial Times: Private equity-bransjen kan føre til at utviklingen innen bærekraft blir undergravd

Nyhetsleder i Financial Times, Patrick Jenkins, mener at holdninger i private equity-bransjen kan undergrave bærekraftstandarer.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

– Børsnoterte selskaper har kommet under økt press fra investorer på alt fra lederlønn til karbonutslipp. Det kan se ut til at dette presset har ført til et stort antall oppkjøp fra private equity-selskaper, skriver nyhetsleder i Financial Times, Patrick Jenkins.

– På den ene siden har private equity en avgjørende rolle å spille i moderniseringen av økonomien. Private equity-selskaper hjelper bedrifter å restrukturere seg effektivt bort fra det kortsiktige blikket i børsmarkedene. På den andre siden muliggjør private equity et opprør mot bærekraftsutviklingen i børsnoterte selskap, legger Jenkins til.

Han peker på at etter hvert som kontrollen av børsnoterte selskaper har blitt strengere, så har fordelene med privateide selskaper økt. Jenkins hevder at ledere i private equity-selskaper liker redusert byråkrati og muligheten til å tjene mer penger uten kritisk granskning fra aksjonærer i børsnoterte selskaper.

Jenkins mener at overgangen fra børsnoterte til privateide selskap kan nøytralisere fremgangen i standarene for bærekraft.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også