Oljefondet selger eiendommer i USA og kjøper i Tyskland

Oljefondet bruker milliardbeløp på kjøp av eiedommer i Tyskland, samtidig som de selger eiendommer i USA.
Leder for Oljefondet Nicolai Tangen.
Leder for Oljefondet Nicolai Tangen.

Norges Bank Investment Management (Oljefondet) har gått sammen med Prologis og kjøpt 11 logistikkeiendommer i Berlin og Rhinen-Ruhr-området i Tyskland. Samtidig selger partnerskapet flere eiendommer i USA.

Oljefondet betalte 108 millioner euro, tilsvarende rundt 1,1 milliarder kroner, for eierandelen på 47 prosent. Eiendommen er ikke beheftet med gjeld, og ingen finansiering var involvert i transaksjonen, det skriver Oljefondet i en kunngjøring på sine hjemmesider tirsdag.

Ifølge kunngjøringen har Prologis kjøpt den resterende eierandelen på 53 prosent og skal utføre forvaltningen av bygget på vegne av partnerskapet.

Selger av eiendommen er et tysk børsnotert eiendomsselskap.

Eiendommene har et samlet utleieareal på 548 000 kvadratmeter. Avtalen om kjøpet ble signert 19. mai 2021, og transaksjonen ble gjennomført 30. juni 2021.

Selger eiendommer i USA

Ifølge kunngjøringen har partnerskapet solgt en logistikkeiendom i Jeffersonville, Sør-Indiana i USA.

Oljefondet mottok 45 millioner dollar, tilsvarende rundt 387 millioner kroner, for andelen på 45 prosent. Eiendommen ble kjøpt som en del av en større transaksjon i 2015.

Kjøper av eiendommen er et fond forvaltet av Hines.

Eiendommen har et samlet utleieareal på 92 900 kvadratmeter. Avtalen om salget ble signert 26. mars 2021, og transaksjonen ble gjennomført 17. mai 2021.

I kunngjøringen på hjemmesidene sine opplyser Oljefondet at partnerskapet også har solgt 27 andre logistikkeiendommer lokalisert over flere amerikanske markeder, inkludert Memphis, Louisville, Seattle, Baltimore/DC og Sør-Florida.

Oljefondet mottok 206 millioner dollar, tilsvarende rundt 1,7 milliarder kroner, for andelen på 45 prosent. Eiendommen ble kjøpt som en del av en større transaksjon i januar 2020.

Kjøper av eiendommene er et fond forvaltet av Ares Management.

Eiendommene har et samlet utleieareal på 473 800 kvadratmeter. Avtalen om salget ble signert 2. juni 2021, og transaksjonen ble gjennomført 14. juli 2021.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også