FinansWatch

Pareto Bank: – Normalisering og gjenåpning fører til bedre vekstutsikter

Banken kan vise til rekordhøye netto renteinntekter for andre kvartal.

Tiril Haug Villum er administrerende direktør i Pareto Bank. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

I andre kvartal ble netto renteinntekter på 213,3 millioner kroner. For samme periode i fjor var netto renteinntekter på 183,8 millioner kroner.

– Utlånsvekst og utlånsrelaterte gebyrinntekter, samt lavere kostnader på innskudd og markedsfinansiering, bidro til rekordhøye netto renteinntekter, skriver banken i kvartalsrapporten.

Eiendom og selskapsfinansiering

Utlån til kunder økte med 221 millioner kroner i andre kvartal og 649 millioner kroner i første halvår til 15.310 millioner kroner, mot 14.235 millioner kroner for tilsvarende periode i fjor.

Ifølge banken har veksten primært kommet innen prosjektfinansiering av eiendom og selskapsfinansiering.

– I tråd med ambisjonen

Innskudd fra kunder økte med 189 millioner kroner i andre kvartal til 9.960 millioner kroner, mot 9.234 millioner kroner for samme periode i fjor.

– Bankens lønnsomhetsambisjon står fast på 14 prosent. I første halvår var egenkapitalavkastningen etter skatt 14,2 prosent og i tråd med ambisjonen, skriver banken i kvartalsrapporten.

– Bedre vekstutsikter

Pareto Bank fikk i andre kvartal i år et resultat etter skatt på kr 131,3 millioner kroner, mot 127,9 millioner kroner for samme periode i fjor. Dette tilsvarer en egenkapitalavkastning etter skatt på 14,7 prosent, mot 15,7 prosent for samme periode i fjor.

For første halvår endte resultat etter skatt på kr 250,7 millioner kroner, mot 198,9 millioner kroner for samme periode i fjor.

Egenkapitalavkastningen etter skatt for første halvår var 14,2 prosent, mot  12,3 prosent for samme periode i fjor.

– Utlånsporteføljen hadde høy kredittkvalitet ved halvårsskiftet. Normalisering og
gjenåpning fører til bedre vekstutsikter, skriver banken i rapporten.

– God aktivitet

Nedskrivinger og tap på utlån ble derfor reversert med 3,4 millioner kroner i andre kvartal.

Driftskostnader var på 41 millioner kroner, mot 38,1 millioner kroner for samme periode i fjor. Det gav en kostnadsprosent på 19,4 prosent, mot 18,4 prosent for samme periode i fjor.

Aktiviteten i første halvår var god, og dette ventes å fortsette i takt med gjenåpningen.

Pareto Bank

Banken trekker frem at det er en robust soliditet ved utgangen av andre kvartal.

– Aktiviteten i første halvår var god, og dette ventes å fortsette i takt med gjenåpningen. I andre halvår forventes det en moderat volumøkning hensyntatt innfrielser knyttet til ferdigstillelse av eiendomsprosjekter, skriver banken i kvartalsrapporten.

Bankens forvaltningskapital utgjorde ved utgangen av andre kvartal kr 19,9 milliarder kroner, mot 19,6 milliarder på samme tid i fjor.

Pareto Bank setter rekord på inntekssiden 

Mer fra FinansWatch

Kredinor henter direktør fra Intrum

Ledergruppen som skal føre Kredinor og SpareBank 1-eide Modhi er klar, og Kredinor henter sin direktør for operasjonell drift fra en av konkurrentene.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch